Novák Balázs: Két verseny, két motor

Novák Balázsnak sajnos nem a tervek szerint alakult a múlt hétvégi ORC futam, aminek Szombathely adott otthont. A srácok a kifejezetten murvára épített BMW E30-al álltak rajthoz, de nem sikerült befejezniük a versenyt.


Szia Balázs, hogy sikerült a hétvégi szereplésetek?

- Hogy is mondjam, felemás érzéseim vannak... Szét esett megint az autó. Gyakorlatilag folyamatosan technikai problémákkal küzdöttünk. Már a 2. gyorsaságin jöttek a gondok, először a kuplung rakoncátlankodott. Ekkor még reménykedtünk benne, hogy ki fogja bírni a versenyt az autó. Vasárnap a 8. gyorsasági után ketté tört a vezérműtengely, így kiállni kényszerültünk.
 

Szombaton kaptatok büntetést is. Mi történt?

- Volt egy etap útvonal elhagyás (rossz utcába kanyarodtam be). Később pedig nem tudtuk befejezni az autót idő előtt a szervizben, ezért kaptunk büntetést.

A szervezést milyennek találtátok?

- A szervezéssel nem volt semmi gond, szerintem egy jó versenyt tudhatunk magunk mögött. Ennek ellenére kicsit most "besokalltam", hiszen az elmúlt 2 versenyen 2 motor is tönkre ment.
Picit most úgy érzem, hogy nem kaptam meg azt az élményfaktort, amire vágytam. Már csak 2 gyors kellett volna, hogy befejezzük! Erre megint kiestünk.

 

Melyik volt a kedvenc szakaszod?

- Farkaserdő és Szeleste nagyon tetszett, a katlan már kevésbé. Szerintem nem igazán rallyra való pálya az.

 

Hogyan tovább? Mi lesz a következő verseny, ahol rajthoz álltok?

- Székesfehérvár biztosan kimarad, nagyon rövid az idő a két futam között, és a munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudnánk rendesen felkészülni. Veszprémben viszont szeretnénk támadni! Ha minden igaz, Jaga (Jagadics Gábor) is rendbe jön addig.

 

Reklámpartnerek:
Jász és Jász Kft., Target Sales Group Kft., Fémtiszta Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft., Keve-Land Kft., Staff House Zrt., Hotel Hollókő

 

Fotó: Duen.hu