Kocsomba Károly: Ahol lehetett, léptük neki!

Kocsomba Karcsi és Takács Gabi is megjárta az ISEUM Rallye-t, amit egészen szép eredménnyel tudtak abszolválni. Azért jutott kaland mindkét napra, nem unatkoztak a srácok!

Szia Gabi, hogy sikerült az ISEUM Rallye?

- Sziasztok! Alapvetően egy kalandos versenyen vagyunk túl. Voltak pici technikai problémáink, kaptunk büntetést, és a Hankook murva gumi is újdonság volt számunkra.
Karcsi régen ment murván, bele kellett rázódnia ismét, hiszen tesztre nem volt időnk sajnos. Az első 2 gyorson nem sikerült eltalálnunk a megfelelő guminyomást, extrém módon csúszkált az autó.
A 2. gyorsasági rajtából kikéstünk 10 percet mert az etapon megállítottak a rendőrök, ezért kaptunk egy 1:40-es büntetést.
A 3. gyors közepén leesett az intercooler cső, de a gyors után sikerült megcsinálnunk. A 4. már sokkal jobban sikerült, végre kezdtük megtalálni az ideális guminyomást is. Egyre jobb időt tudtunk menni.

 


 

Vasárnapra is jutott a kalandokból?

- Igen, a 2. nap elég keményre sikerült. Borzasztóan zavaró volt, ahogy besütött a nap az erdőbe. A folyamatos "vibrálás" miatt nagyon nehéz volt tájékozódni, nem találtuk a viszonyítási pontokat, sem a féktávokat. A pályabejáráson még szakadt az eső, minden tiszta sár volt ehhez képest a versenyen már majdnem minden száraz volt így nem tudtuk hol úszik majd meg az autó és hol nem. Az első körben inkább a biztonságra koncentráltunk.
Aztán a hosszú gyorsasági közepén annyira el melegedett a kis murva fék, hogy leszakadtak a fékbetétek. Ezzel mind a két körben küzdöttünk. Egyszerűen nem akart megállni az autó így meg kellett tisztelni a féktávokat rendesen. Az utolsó 22 km-en azért sikerült egy elfogadható időt jönni.

Hányadik helyre sikerült behozni az EVO-t?

- Az abszolút 23. és az ORC 6. helyén sikerült végeznünk. Azt gondolom, hogy a történtek tudatában ez mindenképp elfogadható eredmény.

Akkor sikeresnek mondható az ISEUM Rallye szereplésetek?

- Mindenképp! A végén mondhatni jó szájízzel távoztunk Szombathelyről, remélem jövőre visszatérünk és tudunk javítani az eredményen.
 


 

A szervezéssel mennyire voltatok megelégedve?

- Szerintem korrekt verseny volt, jó szervezéssel. Nem voltak nagy csúszások, egészen jól el voltak osztva a napok. Tetszett, hogy például szombaton nem késő éjjel kerültünk ágyba.


Reklámpartnereink:

Varrivál Kft., Tekt Kft., QualitektSolution Kft., Villámszer Kft., Kovács méréstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., SBS Kft., Universal Leasing Gépjármű Flottakezelő Kft., Sc. TransGranitSrl., Würth Szereléstechnika Kft., Lajosházi Csaba E.V., Target Sales Group Kft., Tion Kft.

Fotó: Duen.hu