Novák Balázs: Kaotikus verseny volt

Novák Balázsnak és Jagadics Gábornak sajnos nem sikerült befejezni a Veszprém Rallye-t, ismét technikai problémákkal küzdöttek. Úgy látszik, hogy ez a pech sorozat az egész évi versenyzésükre rányomja a bélyegét. Balázst kérdeztem a legutóbbi futammal kapcsolatban.


Szia Balázs! Nagyon vártátok a Veszprém Rallye-t, több dolog miatt is. Egyrészt Jaga (Jagadics Gábor) a balesete óta most ült először versenyautóban, másrészt pedig ez a verseny a kedvenceid közé tartozik. Hogy éreztétek magatokat?

- Sziasztok! Igen, nagyon vártuk. Bár be kell vallanom, ilyen rossz versenyen talán még sosem indultam. Az első gyorsaságit leszámítva, katasztrófa volt az egész.


Mi történt?

- Gyakorlatilag minden! Ismét technikai problémáink is voltak. A hat gyorsasági szakaszból, amit abszolváltunk, kettő lehet értékelhető...


Milyen technikai problémákkal küzdöttetek?

- Eltört féltengely, eltört karter, és társai...


Jaga hogy érezte magát a versenyautóban?

- Azt kell mondjam, hogy nagyon jól! Szerencsére teljesen felépült a sérüléséből, nyoma sincs hogy bármi lett volna. Nem voltunk annyira toppon, de a hangulat nagyon jó volt, az autóban és a szervizparkban is.


Akkor most el vagy keseredve?

- Nem az elkeseredett a megfelelő szó erre. Inkább dühös vagyok, mert ez a pech sorozat igazán véget érhetne már, ami az egész éven eddig végig kísért minket. Nem volt olyan versenyünk az éven, ahol ne lett volna technikai gondunk. Szombathely motor, Miskolc motor, most meg a hajtás...


Hol láthatunk benneteket legközelebb?

- Salgó lesz a következő verseny, ott már az E36-al megyünk, amiben új motor lesz! Nagyon remélem, hogy végre megtörik ez a pech sorozat, és a tőlünk megszokott eredménnyel tudjuk majd befejezni a versenyt!


Balázs köszönöm szépen a beszélgetést, én bízom benne, hogy Salgóban már tényleg egy jó ízűt tudtok autózni!

- Én is köszönöm! Igen, ránk férne már…

 

Reklámpartnerek:

Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Molvi Trade Kft., Copy 'n More Kft., Keve-Land Kft., Staff House Zrt., Hotel Hollókő

Fotó: RallyFeeling.hu