Sötétben a salakon

Lengyel János és Váradi Zoltán is aktívan készül az Ózd-Salgó Rallye-ra, igyekeznek minden lehetőséget megragadni a futam előtt. Zolival beszélgettünk a nyári eseményekről.

Szia Zoli! Ha jól tudom, legutóbb - június végén - egy szlalom versenyen álltatok rajthoz. Azóta voltatok valamerre autózni?

- Sziasztok!  Igen, 2018. július 1-én az Országos Szlalom Bajnokság hatvani futamán vettünk részt felkészülés céljából. A rendezvényt nagyon élveztük, bár tudtuk, hogy az autónk nem igazán ide való. Persze a hátul téligumi elől kopott slick meghozta a várt eredményt. Igyekezetünk kiszolgálni a közönséget és ahol lehetett keresztbe mentünk, és próbáltuk színezni a szűk visszafordítókat. A verseny után teljes revízión esett át a szeretett VFTS, amit legközelebb Farkas Ricsike születésnapi meglepi "bulija" előtt pár órával kaptunk vissza. Rögtön indultunk Jászberénybe, hogy színesebbé tegyük a kis srác nagy napját.


Hol láthatunk titeket legközelebb?

- A Miskolc Salak Királya 3. futamán állunk rajthoz, ami 2018 augusztus 19-én lesz a miskolci népkertben. A különlegessége a futamnak, hogy egy esti lámpafényes verseny lesz. Biztos, hogy sok ember érdeklődését felkelti majd! Azon leszünk, hogy mindenki, aki kilátogat jól érezze magát amikor rajzoljuk a köröket a salakon!


Ha jól tudom, rajhoz álltok az Ózd - Salgó Rallye-n is. A miskolci versenyt tesztnek szánjátok a Salgóra?

- Igen, ezt a versenyt egyfajta tesztnek szánjuk, de terveinkben szerepel egy hosszabb teszt is aminek a helyszínét még nem tudjuk. Mivel ez lesz pályafutásunk leghosszabb versenye, ezért szeretnénk teljes mértékben felkészülni és kizárni minden esetleges technikai problémát. Sikerült vásárolnunk új intermédia gumikat, ha esetleg esne az eső Salgótarján környékén. Plusz szereztünk közép kemény slick gumikat is. A célunk, hogy belekóstoljunk egy Rallye2 futam varázsába a MARB versenyek után, és mivel ez a helyszín közel van hozzánk, plusz nagyon sok futamot szurkoltunk végig a pálya széléről ezeken a szakaszokon, ezért úgy gondoltuk, ez lesz a legjobb lehetőség arra, hogy kipróbáljuk magunkat egy magasabb osztályban. Remélem pozitív élményekkel gazdagodva térünk haza, és jövőre lehetőségünkhöz mérten több futamon is el tudunk indulni!


Köszönöm szépen a beszélgetést Zoli, és csak ügyesen Miskolcon!

- Köszi, igyekszünk!

 

Reklámpartnereink:

L&Zs Vas Fém Kft., Szakál-Met-Al Kft., Enos-olaj.hu, Fun Carter Kft., Winner-Bau 2000 Kft., Gemot Technik Kft., Borca Motorsport, Team Galgalog-Sped Kft.