Kardos Norbert: Kiélezett küzdelem várható


Már csak párat kell aludni, és a quad szerelmesei is birtokukba vehetik a mezőkövesdi repteret, hiszen az Extrém Nap a Bázison rendezvény keretén belül nekik is lesz lehetőségük egy jó ízűt csatázni. A Speed Rally Team quad szekciójának oszlopos tagja, Kardos Norbert is rajthoz áll a versenyen.


Szia Norbi! Elérkeztünk a 2019-es esztendő első quad versenye, a Quad Short Track verseny az I.E.J. kupáért, ami március 16-án kerül megrendezésre a mezőkövesdi repülőtéren. Hogyan telt a téli szünet?

- Sziasztok! A téli szünet leginkább pihenéssel és a 2019-es szezon tervezgetésével telt. Nagyon vártuk már hogy induljon a szezon, főleg az első versenyt!


Mesélj egy picit a motorról. Történt valami módosítás rajta az elmúlt hónapokban?

- Sok féle terv volt a szünet alatt, gondolkodtunk azon is, hogy más típusú motort építünk be a KTM-be, illetve egy teljesen új quad építése is megfordult a fejünkben.
Sajnos a munka mellett kevés időnk lett volna ezeket úgy véghez vinni, hogy az teljesen tökéletes is legyen, így inkább maradtunk a bevált motornál és azt tettük rendbe úgy, hogy remélhetőleg kevesebb technikai problémánk legyen, mint tavaly. Sajnos a 2018-as szezonban elég sok jutott ebből, és ezt szeretnénk az éven elkerülni. A Suzukit is átnéztük és felkészítettük az évre.


Mik a terveid a 2019-es esztendőre?

- 2017-ben Open kategóriában, 2018-ban pedig Prestige kategóriában lettem bajnok. Idén szeretném ezt a címet megvédeni, de ez egyáltalán nem lesz könnyű, tudva azt, hogy a versenytársaim milyen komoly technikákat vonultatnak fel idén. Emellett County Quad versenyeken is indulni fogok, ahol inkább a fizikai állóképesség a mérvadó, itt is nehéz ellenfeleim lesznek.


Hétvégén Short Track a mezőkövesdi repülőtéren. Várod már?

- Minden szezon kezdetet várok! Itt derül ki, hogy a többiek milyen motorral állnak rajthoz, ki mennyire szedte össze magát az évre. Szóval itt már lehet sejteni, hogy milyen is lesz ez a szezon.


Mit szólsz a nevezőkhöz? Kikkel várható nagy csata?

- Nagyon örülök neki, hogy egy jó létszámú csapat gyűlt össze a kategóriámban. Várható volt, hogy ki lesz ott. Nem tudnék kiemelni egy versenyzőt sem, mivel ez már a legmagasabb kategória, itt mindenki nagyon profi!
Mindegyik versenyzővel csatáztam már, hol én hol ők diadalmaskodtak, nagyon kiélezett küzdelem lesz, és egy kis hiba sem megengedett, ha jó helyezést szeretnénk elérni.


Milyen helyezéssel lennél boldog a nap végére?

- Minden egyes versenyen az első hely a cél, ezért mindent meg is teszek. Viszont egy ilyen komoly mezőnyben a dobogós helyezéssel is abszolút elégedett lennék!


Norbi, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert a hétvégére!

- Köszönöm szépen!

 

Reklámpartnereink:
Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft., Lajosházi Csaba E.V., Copy n More Kft., Király Szerszám Kft., Fun Carter Kft., Golf Kft., WSPS Kft., Atoz Híradástechnika Kft
.