Új közeg, új impulzusok kellenek


Székesfehérváron sem voltak kegyesek az égiek Jánosa Ákoshoz és Szőke Tomihoz. Sajnos egy technikai probléma miatt fel kellett adniuk a versenyt.


Miért kellett kiállnotok a fehérvári futamon?

- Olyan, mintha az olajszűrő anyaghibás lett volna és elkezdett leválni maga a szűrű, a menetes rész, igazából elfolyt az olaj. A kilencedik gyors előtt beöltöztünk, beindítottam a motort, és amikor elkezdtem melegíteni, kirakosgatta, hogy olaj gondja van. Félreálltam mielőtt elrajtoltam volna, gyorsan megnéztem a nívópálcát, de már nem volt benne olaj.

 

Ez nem nagyon akar idén összejönni nektek.

- Nem igazán. Óvatosan bekezdtem, majd szépen haladtam előrébb a harmadik helyig, de persze megint történnie kellett valaminek, ugyanis seggel érkeztem egy lassítóba. Akkor ismét visszább vettem, aminek következtében vissza is csúsztunk a hatodik helyre. Később meg már sajnos nem volt jelentősége hol tartunk helyezésileg, mert számunkra befejeződött a verseny négy gyorssal a vége előtt.

 

Befolyásolta a versenyzésedet a szalagkorlátos emlék?

- Mindenképpen, ezért a gyors kanyarokat nem igából nyomogattam el. De az első nap vége felé elég jól helyre rázódtam. A második nap második szakaszán harmadik helyen voltunk. próbáltuk ledolgozni az addig összeszedett hátrányt. Aztán jött ez a háttal beérkezés a lassítóba, ahol visszaváltottam ötödikből negyedikbe és elúszott a hátulja. Nem vettem észre, hogy kicsit fényesebb az aszfalt, nem adta ki. Itt leállt a kocsi, mire visszaindítottam pont harminc másodpercet buktunk.

 

Mindent összegeztél fejben a hazai bajnoksággal kapcsolatosan, de már Rómára koncentrálsz?

-  Azt gondolom, ez az évem sajnos nem fog jól alakulni, elment már három verseny, amiből van egy harmadik helyem és két nullás. Nem nagyon látom esélyét jelenleg, hogy dobogóra álljunk, nem tudom mi vár még ránk. A következő futamot ettől függetlenül nagyon várom, Róma…ERC…új közeg, új impulzusok, talán pont erre lesz szükségem. Abban bízom, hogy ez a külföldi futam mindenért kárpótol majd, ami eddig történt. Örülnék, ha egy jó eredménnyel térhetnék haza, az talán kicsit feledtetne mindent.

 

Reklámpartnereink:
D Safety Engineering & Consulting Kft. - Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás; Aluschlosser Kft. - Alumínium nyílászáró szerkezetek gyártása; Artiger Kft. - Töltőállomás üzemeltetés; Bánka Transport - Közúti árufuvarozás; Kamiker Kft. Nyomda; ConTruck Kft. - Tengeri konténerszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, - Tűz, - Környezet, - Védelmi Kft.; Tétény-Ker Kft. - Épületgépészet, Medito Kft. - Játék nagykereskedelem; CSMBT. Kft. - Fémmegmunkálás; Luxor-Szinter Kft. - Porfestés-Szemcseszórás; Triskelion Group Kft - Autóalkatrész Kereskedelem; Duna Logistic Kft. - Szállítás, Raktározás; ECS Hungary Kft. - Építőipari kivitelezés; Várkörnyéke Kft. - Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. - Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. - Mezőgazdasági Gépek; Berti-Klaus Kft. - Közúti áruszállítás; Szatmári Kft. - Épületgépészet; Consult Team Kft.; Ferro Press Kft. - Fémipari szolgáltatás; Signal Print Kft. - Nyomdaipar; GPR & PARTNERS Kft. - Tanácsadás; Decran Hungary Kft. - Húsfeldolgozás; Ecover Global Trade Kft. - Húsfeldolgozás; Ali-Transport Kft. - Áruszállítás; Pedro 2006 Kft. - Áruszállítás; MaRo CAD Kft. – Egyedi kiállítási standok kivitelezője; Sikoplast Recycling Kft. – Speciális gép gyártása; Belcor Trade Service Kft. – Élelmiszer gyártás;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: MGR Images